MILLIY VA JAHON KURASHI: O‘XSHASHLIKLAR VA UMUMIY JIHATLAR - Muratov Muzaffar Shermamatovich; Shermamatov Akobir Muzaffar ugli (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish:  Kurash  insoniyat  tarixi  davomida  jismoniy  tarbiya,  kuch  sinash  va o‘zlikni namoyon etish vositasi sifatida keng tarqalgan. Bugungi kunda milliy kurash va  jahon  kurashlari  global  miqyosda  mashhur  bo‘lib,  ularning  o‘rtasida  ko‘plab o‘xshashliklar  mavjud.  Ushbu  maqolada  milliy  va  jahon  kurashining  asosiy o‘xshashliklari ko‘rib chiqiladi.