O'ZBEKISTONLIK PROFESSIONAL BOKSCHILAR: MILLIY G'URUR VA JAHON SPORTIDA YUKSALISH - Ahmadjonov Shuhrat Boltaevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: O'zbekiston, o'zining boy sport an'analari bilan tanilgan davlatdir. Bokschilik, mamlakatning eng mashhur va muvaffaqiyatli sport turlaridan biri bo'lib, ko'plab  dunyo  chempionlari  va  medallarni  qo'lga  kiritgan  yigitlarni  tarbiyalagan. O'zbekiston bokschilari nafaqat Osiyo, balki butun dunyo miqyosida o'zlarini tanitib, g'olib bo'lishmoqda. Bugungi kunda, O'zbekiston boks sporti dunyo miqyosida o'zining kuchli bokschilari bilan mashhur. Murodjon Akhmadaliev - Olimpiada va Professional Boks Jahon Chempioni Murodjon Akhmadaliev - o'zbek professional bokschilaridan eng yiriklaridan biri hisoblanadi. 1990-yilda Samarqand viloyatida tug'ilgan Murodjon, 2012-yilda Londonda bo'lib o'tgan yozgi Olimpiadada kumush medalni qo'lga kiritgan.