JAHON BOKSI: TARIXI, RIVOJI VA BUGUNGI KUNI - Ahmadjonov Shuhrat Boltaevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Boks, o‘zining uzun tarixiga va global ahamiyatiga ega sport turi sifatida, dunyo bo‘ylab minglab sportchilarni o‘ziga jalb qilgan. Uning asosiy maqsadi – raqibni zarbalar yordamida yengish, jismoniy va ruhiy chidamlilikni namoyon qilish. Jahon  boksi  bugungi  kunda  nafaqat  sport,  balki  xalqaro  madaniyatning  ajralmas qismiga  aylangan.  Boksning  Tarixi  va  Rivoji  Boksning  tarixi  juda  qadimga  borib taqaladi.  Uning  ildizlari  miloddan  avvalgi  davrlarga,  xususan,  Yunoniston  va  Rim imperiyalariga borib taqaladi. Ajoyib, ammo jiddiy janglar o‘tkazish uchun jismoniy kuch va qobiliyat talab qilgan ushbu sport o‘zining jismoniy va ruhiy jihatlari bilan ajralib turadi. Qadimgi Yunonistondagi Boks Boksning asoslari qadimgi Yunoniston va Rimda yaratilgan.