BOKS TEXNIKASINI QO‘LLASH: JISMONIY VA RUHIY YONDASHUVLAR - Ahmadjonov Shuhrat Boltaevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Boks — bu nafaqat kuchli zarbalar va jismoniy tayyorgarlikni talab qiladigan  sport  turi,  balki  yuqori  darajadagi  texnik  va  taktikaning  ham  o‘yinidir. Bokschi muvaffaqiyatga erishish uchun faqat jismoniy kuchini emas, balki o‘zining texnik  va  taktika  ko‘nikmalarini  ham  samarali  qo‘llashni  bilishi  kerak.  Boks texnikasini to‘g‘ri qo‘llash, jang davomida bokschiga kuchli raqibni yengishga yordam beradi, va bu ularning jangovar strategiyasining asosiy tarkibiy qismlaridan biridir. Boks  Texnikasining  Asosiy  Turlariga  Kirish  Boks  texnikasi  bir  nechta  asosiy komponentlarga bo‘linadi.