RIVOYATLARNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Otaboyeva Dilnoza; Yusupova Shahnoza Oybek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada  rivoyatlarning  o`ziga xos xususiyatlari, obrazlar tarkibi,  tarixiy ahamiyati,   mavzu mundarijasi, tabiat tasviri  kabi masalalar tahlil qilindi.  Shuningdek  rivoyatlarning  turlari,  ulardagi  tarixiy  shaxslarning qahramonliklari, joy nomlari bilan bog`liq rivoyatlar tahlil qilindi.