POLITEXNIKUMDA XODIMLARNING SALOMATLIGINI SAQLASH VA ISH MUHITINI YAXSHILASH - Marg‘oziyev Turdiqul Abduqodirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA  Mazkur  maqola  politexnikumlarda  xodimlarning salomatligini  saqlash  va  ish  muhitini  yaxshilash  masalalariga  bag‘ishlangan. Maqolada, ish muhiti va xodimlarning jismoniy hamda psixologik salomatligiga ta’sir etuvchi omillar, shuningdek, ish joyidagi xavfsizlik, ergonomika, sport va jismoniy faoliyatning ahamiyati batafsil yoritilgan. Xodimlarning sog‘lig‘ini saqlash bo‘yicha amalga  oshirilishi  zarur  bo‘lgan  tadbirlar  va  dasturlar  hamda  psixologik  muhitni yaxshilashning  ijobiy  ta’siri  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  sog‘lom  turmush  tarzini targ‘ib qilish, dam olish va sport faoliyatlarini joriy etish orqali xodimlarning umumiy salomatligi  va  ish  samaradorligi  oshirilishi  mumkinligi  ko‘rsatilgan.  Maqola, politexnikumlar  va  boshqa  ta’lim  muassasalarida  xodimlarning  farovonligini ta’minlash va ish muhitini yaxshilash yo‘lidagi amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. Ushbu tadbirlar nafaqat xodimlar, balki talabalar uchun ham qulay va samarali ta’lim jarayonini yaratishda muhim ahamiyat kasb etadi.