INTELLEKTUAL MULK HUQUQLARINI BUZGANI UCHUN FUQAROLIK-HUQUQIY JAVOBGARLIK - Azirbaev Salamat Kuanishbaevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  intellektual  mulk  huquqlarini  buzganlik  uchun fuqarolik-huquqiy  javobgarlik  masalasi  atroflicha  tahlil  qilinadi.  Intellektual  mulk huquqlari mualliflik huquqi, patent huquqlari, tovar belgilari va boshqa ob’ektlarni o‘z ichiga  oladi.  Ushbu  huquqlarni  buzish  holatlari  raqamli  texnologiyalar  rivojlanishi bilan ortib borayotgan bo‘lib, bu fuqarolik-huquqiy choralar orqali tartibga solinishi lozim. Maqolada O‘zbekiston Respublikasining amaldagi qonunchiligi, xalqaro huquq normalari  va  intellektual  mulk  sohasidagi  xorijiy  tajribalar  asosida  muammo  va echimlar ko‘rib chiqiladi.