INSON HUQUQLARI VA GENDER TENGLIGI: DAVLAT VA XALQARO MIQYOSDAGI ISLOHOTLAR - Egamberganov Jaloliddin Uktambay o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola gender tengligini ta’minlashga qaratilgan huquqiy islohotlarni  tahlil  qiladi.  Gender  tengligi  nafaqat  erkaklar  va  ayollarning  teng huquqlarga  ega  bo‘lishi,  balki  ijtimoiy  barqarorlik,  iqtisodiy  rivojlanish  va  adolatli jamiyat qurishga xizmat qiladi. Maqola milliy va xalqaro miqyosda gender tengligini ta’minlashga qaratilgan islohotlar, qonunchilik va xalqaro standartlarni ko‘rib chiqadi.