O‘ZBEKISTON TABIATIDAGI NOYOB GULLAR HAQIDA MA’LUMOTLAR - Xolbutayeva Zuhraxon Raimjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Maqolada  O‘zbekiston  tabiatidagi  ayrim  noyob  gular  haqida  ma`lumotlar keltirilgan. Bunda o‘simliklarning Respublikamizda uchraydigan turlari, biologiyasi, ekologik xususiyatlari batafsil berilgan. Hozirgi kunda bu o‘simlik turlarini uchrash arealining qisqarib borishi natijasida ularni muhofaza qilish lozimli haqida soz boradi.