MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING JADIDCHILIK YO‘LIDAGI HARAKATLARI - Baratova Farangiz Ruslan qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  Mahmudxo‘ja  Behbudiyning  sovet  tuzumi davrida  olib  borgan  faoliyati,  jadid  usulidagi  maktablarning  bosh  tashabbuskori, jadidchilik harakatining asoschilaridan biri ekanligi haqida so‘z boradi. Uning yangi usul maktablarida yaratgan darsliklari izohlangan.