OILAVIY NIZOLARDA BOLALAR MANFAATLARINI HIMOYA QILISH: SUD AMALIYOTI VA XALQARO TAJRIBA - Худайбердиева Хабиба Валиевна (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  oilaviy  nizolarda  bolalar  manfaatlarini  himoya qilish masalalariga bag‘ishlangan. Xalqaro va milliy huquqiy normalar tahlil qilinib, sud amaliyotidagi muhim jihatlar va muammolar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, AQSh, Shvetsiya  kabi  mamlakatlarning  ilg‘or  tajribalari  o‘rganilgan.  Maqola  bolalar manfaatlarini  ta'minlashning  samarali  usullarini  taklif  etadi,  jumladan,  mediatsiya instituti va oilaviy maslahatchilar xizmatidan foydalanish bo‘yicha tavsiyalar beradi.