SOFOKLNING “SHOH EDIP” ASARI SUJET - Ro‘zmatova Xurshida (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada,  Sofoklning  “Shoh  Edip”  tragediyasidagi  obrazlarning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilindi. Shuningdek, Sofokl zamonasida keng tarqalgan Edip Lay afsonasi va “Shoh Edip” tragediyasidagi sujet o‘xshash liklari tahlil qilindi.