INGLIZ TILINI O’QITISHDA OG’ZAKI NUTQ KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA SHADOWING TA’LIM TEXNOLOGIYASINING AHAMIYATI. - Yokubova Maftuna Ne’mat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  xorijiy  tillarning  zamonaviy  jamiyatda  tutgan  o‘rni hamda ingliz tilini o‘qitishda og‘zaki nutq kompetensiyasini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Shu bilan birga, tilshunos olimlarning bu boradagi ilmiy qarashlari tahlil qilingan.  Xorijiy  tilni  o‘rganishda  gapirish  va  tinglab  tushunish  ko‘nikmalarining ahamiyati ta’kidlanib, ularni rivojlantirish uchun innovatsion ta’lim texnologiyalaridan foydalanish  zarurligi  ko‘rsatib  o‘tilgan.  Xususan,  shadowing  texnologiyasi  ingliz tilida so‘zlash va tinglab tushunish ko‘nikmalarini shakllantirish va takomillashtirishda samarali usul sifatida baholangan.