MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA VATANPARVARLIK TUSHUNCHASINI SHAKLLANTIRISHDA SAN’AT VA MADANIYAT VOSITALARIDAN FOYDALANISH - Qodirova Nozimaxon Qaxramonjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqola  maktabgacha  ta’limda  bolalarda  harbiy  vatanparvarlikni rivojlantirishda san’at va madaniyat vositalarining o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Maktabgacha  ta’lim  jarayonida  san’atning  turli  shakllari  –  tasviriy  san’at,  musiqa, adabiyot,  teatr  va  boshqa  madaniy  faoliyatlar  orqali  bolalarda  vatanga  bo‘lgan muhabbat,  sadoqat  va  vatanparvarlik  hissi  shakllantiriladi.  Maqolada  san’at vositalarining  bolalar  tarbiyasidagi  roli,  ularning  his-tuyg‘ularini  rivojlantirishdagi ahamiyati,  shuningdek,  vatanparvarlikni  rivojlantirishda  ijtimoiy  muhitning  o‘rni muhokama qilinadi. Maqola, shuningdek, harbiy vatanparvarlikni o‘qitish jarayonida san’at  va  madaniyat  vositalaridan  samarali  foydalanishning  amaliy  usullari  va metodlarini ko‘rsatildi.