MAQSUD SHAYXZODA VA OZARBAYJON ADABIYOTI TA’SIRI - Saminov Shohjahon Sharifjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Maqsud  Shayxzoda  va  uning  Boku  shahridagi tahsili va Ozarbayjon adabiyoti bilan aloqasi o’rganilgan. Boku shahrida o’qish davrida Maqsud ko’plab o’zbek va turk adabiyotining buyuk vakillari bilan tanishib, o’z ijodini rivojlantirishda  ulkan  tajriba  orttirgan.  Maqola,  shuningdek,  Ozarbayjon  adabiyoti, madaniyati va uning Maqsud Shaihzodaning ijodiga ta’sirini tahlil qiladi. Maqsudning Boku shahridagi o’qish davrida olgan bilimlari, u erdagi adabiy va  madaniy  muhit uning keyingi ijodiy faoliyatiga qanday ta’sir qilgani haqida batafsil fikrlar keltirilgan.