SUN`IY INTELLEKT DAVRIDA STRATEGIK MARKETING - Shomirzayeva Nozima Timur qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada sun’iy intellektning strategik marketingga ta’siri tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt mijozlar xulq-atvorini tahlil qilish, shaxsiylashtirilgan kontent  yaratish,  reklama  kampaniyalarini  optimallashtirish  va  raqobat  tahlilini avtomatlashtirish orqali marketing strategiyalarini takomillashtirishga yordam beradi. Maqolada  SI  texnologiyalarining  marketingda  qo‘llanilishi,  asosiy  afzalliklari  va kelajak  tendensiyalari  yoritiladi.  Shuningdek,  real  misollar  orqali  SI  strategik marketingga  qanday  inqilobiy  o‘zgarishlar  olib  kelayotgani  ko‘rsatiladi.  Tadqiqot natijalari  sun’iy  intellektdan  foydalanish  marketing  samaradorligini  oshirishini tasdiqlaydi.