OMMAVIY MAKTABLARDA INKLYUZIV TA'LIMNI TASHKIL ETISH, MUAMMO VA YECHIMLAR, ISTIQBOLLI REJALAR - Yusupova Indira Ibragimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:mazkur maqola ommaviy maktablarda inklyuziv ta'limni tashkil etish,  uning  muammolari  va  yechimlari,  shuningdek,  istiqbolli  rejalar  haqida  so‘z yuritadi. Jahon ta’lim  amaliyotida inklyuziv ta'lim muhim o‘rin tutadi, bu esa har bir bola,  shu  jumladan,  maxsus  ehtiyojli  bolalar  uchun  teng  ta’lim  imkoniyatlarini yaratishga  qaratilgan.  O‘zbekiston  ham  bu  jarayonni  amalga  oshirish  yo‘lida  aniq qadamlar  qo‘ymoqda.  Maqolada  inklyuziv  ta'limning  jamiyatdagi  roli,  o‘quv jarayonida  uning  o‘rni,  o‘qituvchilarni  tayyorlash,  maktab  infratuzilmasini moslashtirish va maxsus materiallar bilan ta’minlash kabi muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek,  inklyuziv  ta'limni  rivojlantirishda  kelajakdagi  istiqbolli  rejalar  va yechimlar taqdim etiladi.