PEDAGOGIK INNOVATSIYALARNI MOHIYATI VA ULARNI TA’LIM JARAYONIGA IJOBIY TA’SIRI - Tojiboyeva Nafisa Turdiali qizi; Jakbarova Mavluda Islomiddin qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Pedagogik  innovatsiyalari  ta'lim  tizimida  yangi,  samarali  va zamonaviy  yondashuvlarni  joriy  qilishni  anglatadi.  Ular  o'qitish  jarayonini takomillashtirish,  o'quvchilarning  faol  ishtirokini  rag'batlantirish,  shuningdek, pedagoglar  va  o'quvchilarga  ilg'or  texnologiyalarni  samarali  qo'llash  imkoniyatini yaratadi.  Innovatsion  pedagogika  metodlari  nafaqat  ta'limni  yangilash,  balki  ta'lim jarayonining har tomonlama rivojlanishiga yordam beradi. Ularning o'qituvchilar va o'quvchilar uchun motivatsiyani oshirish, o'quv muhitini yaxshilash, shuningdek, ilmiy tadqiqotlar  va  amaliyotda  sifatli  o'zgartirishlarni  amalga  oshirishda  katta  ahamiyati bor.