MILLIY VA UMUMPEDAGOGIK QADRIYATLAR UYG‘UNLIGI: NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Boymurodova Ruxshona Avazbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  milliy  va  umumpedagogik  qadriyatlarning  ta’lim jarayonidagi  uyg‘unligi  tahlil  qilinadi.  Milliy  qadriyatlar  har  bir  xalqning  tarixi, madaniy merosi va an’analarini o‘zida aks ettirsa, umumpedagogik qadriyatlar barcha jamiyatlar  uchun  umumiy  bo‘lgan  pedagogik  tamoyillarni  o‘z  ichiga  oladi.  Ushbu maqolada  milliy  va  umumpedagogik  qadriyatlarning  uyg‘unlashuv  mexanizmlari, ularning ta’lim tizimidagi ahamiyati va integratsiyalashuv usullari o‘rganiladi.