DINNING JAMİYATDAGİ O‘RNİ VA AHAMIYATI - Kozimjonov Kamronbek Solijon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada dinning jamiyatdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi.  Dinning  inson  hayotiga  va  jamiyat  taraqqiyotiga  ta’siri,  uning  axloqiy qadriyatlarni  shakllantirishdagi  roli  hamda  ijtimoiy  barqarorlikni  ta’minlashdagi hissasi  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  turli  davrlarda  dinning  jamiyat  bilan  o‘zaro aloqasi, uning madaniyat, ta’lim va siyosiy tizimlarga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada dinning jamiyatdagi birlashtiruvchi kuch sifatidagi roli va uning zamonaviy dunyodagi ahamiyati ham yoritib beriladi.