BUXORO SHAHRI YARATILISHI TARIXI - Bobohusenov Akmal Ashurovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANONTATSIYA:  Kirish:Maqolada  Buxoro  vohasining  yaratilishi,  Ark  qo’rg’oning  qurilishi haqidadagi rivoyat va Narshaxiyning ma’lumotlari asosida Buxoro tarixini yoritishga urg’u berilgan.Ko’plab yunon va mahhaliy tarixchilar tomonidan ma’lumotlar berib yuborilgan.Buxoro tarixini yoritishda juda kata ahamiyatga ega.