AKADEMIK YAHYO G’ULOMOV ILMIY VA HAYOTIY IZLANISHLARI - Bobohusenov Akmal Ashurovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANONTATSIYA Kirish:  Maqolada  Buyuk  arxeol  ustoz  Yahyo  G’ulomov  tomonidan  olib borilgan  ilmiy  ishlar  tariximizni  yoritishdagi  ahamiyati.Tadqiqotlar  davomida o’rganishda  ilmiy  izlanishlari  va  hayot  tajribalari  yoritilgan.Maqolada  O’zbekiston hududi bo’yicha olib orilgan tadqiqotlar ham o’rin tutgan.