ELEKTRON DARSLIKLAR VA AN’ANAVIY DARSLIKLARNING SAMARADORLIGI - Jo’rayeva O’g’iloy Abdurazoq qizi; Yernazarova Maftuna Baxtiyor qizi; Aminova Sohila Abduhalimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA           Ushbu  maqolada  elektron  va  an’anaviy  darsliklarning  samaradorligi  tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida elektron darsliklarning interaktivligi, qulayligi va tez yangilanishi ularning afzalligi sifatida ta’kidlanadi. Biroq, an’anaviy darsliklar diqqatni jamlash, ko’zning charchamasligi va texnik muammolardan xoli bo’lishi bilan ajralib  turadi.  Maqolada  har  ikkala  darslik  turining  afzallik  va  kamchiliklari solishtirilib,  ularni  birgalikda  ishlatish  eng  samarali  usul  ekanligi  xulosa  qilinadi. Ushbu tadqiqot ta’lim sifati va o’quvchilar bilmini oshirishda darsliklarning optimal kombinatsiyasini tanlashga yo’naltirilgan.