NINABARGLILAR YOKI QUBBALILAR (CONIFERALES) SINFI - Normòminova Gulsanam Jasur qizi; Axmadjonov Jasurbek Xoshimjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ninabarglilar  yoki  qubbalilar  (Coniferales)  sinfi  o'zining morfologik va ekologik xususiyatlari bilan ajralib turadigan, asosan doimiy yashil, igna shaklidagi barglarga ega bo'lgan o'simliklar guruhidir. Ushbu maqolada, ninabarglilar sinfining  asosiy  oilalari,  ularning  morfologiyasi,  reproduktiv  tizimi  va  ekologik ahamiyati haqida ma'lumot berilgan. Ninabarglilar o'simliklarining ko'payish usullari va  ekologik  roli,  shuningdek,  iqtisodiy  jihatdan  ulardan  foydalanish  imkoniyatlari muhokama qilingan. O'rmon tizimlarining muhim tarkibiy qismi bo'lib, ular ko'plab hayvonlar uchun yashash muhitini yaratadi va karbon dioksidni o'zlashtirishda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqola, ninabarglilar sinfining tabiatdagi o'rni va insoniyat uchun foydalarini o'rganadi.