"PEDAGOGIK TRENING MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTI PEDAGOGLARIGA PSIXOLOGIK YORDAM BERISH USULI SIFATIDA" - To‘xtaxo‘jayeva Muazzamxon Shavkatjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada pedagogik trening maktabgacha ta'lim tashkiloti pedagoglariga psixologik yordam berish usuli sifatida ko‘rilishi ko‘zda tutilgan. Treninglar, asosiy ravishda, pedagoglarning xulq-atvorini o‘zgartirish, stressni boshqarish va bolalarning rivojlanishiga ijobiy ta'sir ko‘rsatishga qaratilgan. Psixologik yordam pedagoglarning professional faoliyatida yuzaga keladigan  muammolarni hal etishda samarali vosita sifatida  namoyon  bo‘ladi.  Trening  jarayonida  ishtirokchilar  o‘z  tajribalari  bilan o‘rtoqlashadilar va turli vaziyatlar bo‘yicha bepul amaliy mashg‘ulotlar o'tkazadilar. Ushbu tadqiqot pedagoglarning psixologik ostida o‘sishini ta'minlash va bolalarning ta'lim jarayonidagi muvaffaqiyatini oshirish maqsadida yaratilgan, shuningdek, ta'lim muassasalarida  sog‘lom  psixologik  muhitni  shakllantirishga  yordam  beradi. Treningning  natijalari  pedagoglarning  o‘z  kasbiy  malakalarini  oshirish  bilan  birga, ularning shaxsiy rivojlanishiga ham ijobiy ta'sir ko‘rsatishi kutilmoqda.