SHARQ VA G‘ARB MADANIYATLARIDA DINNING O‘RNI VA TA’SIRI - Abduvaliyev Komiljon Dilshodbek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Sharq va  G‘arb  madaniyatlarida  dinning  o‘zaro  o‘rni  va  ta’siri muhim  falsafiy,  ijtimoiy  va  madaniy  masala  bo‘lib,  u  har  ikki  sivilizatsiyaning rivojlanishiga ta’sir ko‘rsatgan. Sharq madaniyatida din odatda jamiyatning ajralmas qismi sifatida shakllangan bo‘lsa, G‘arb madaniyatida u tarixiy jarayonlar davomida turli bosqichlarni bosib o‘tgan. Ushbu maqolada Sharq va G‘arbda dinning ijtimoiy hayot,  siyosat,  fan-texnika  taraqqiyoti  va  ma’naviyatga  ta’siri  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  din  va  zamonaviy  jamiyat  o‘rtasidagi  o‘zaro  munosabat,  diniy bag‘rikenglik va sekulyarlashuv jarayonlari ham ko‘rib chiqiladi.