TA'LIMDA INKLYUZIVLIK: TENG IMKONIYATLAR - Rashidova Ruxshonaxon Rustamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta'lim tizimi, uning mohiyati, asosiy tamoyillari, metodlari va jahon ta’lim amaliyotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Inklyuziv ta'lim har bir o‘quvchining individual ehtiyojlarini hisobga olgan holda ta’lim olish huquqini  ta’minlashga  qaratilgan.  Maqolada  inklyuziv  ta’limning  natijalari,  uning ijtimoiy  integratsiyaga  qo‘shgan  hissasi  va  O‘zbekistonda  bu  sohada  amalga oshirilayotgan islohotlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, inklyuziv ta’limni tatbiq etishda duch kelinishi mumkin bo‘lgan muammolar ham muhokama qilinadi.