SHARQ VA G‘ARB MADANIYATLARIDA DINNING O‘RNI VA TA’SIRI - Abduvaliyev Komiljon Dilshodbek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Sharq va G‘arb madaniyatlarida dinning o‘zaro o‘rni va ta’siri muhim falsafiy, ijtimoiy  va  madaniy  masala  bo‘lib,  u  har  ikki  sivilizatsiyaning  rivojlanishiga  ta’sir ko‘rsatgan.  Sharq  madaniyatida  din  odatda  jamiyatning  ajralmas  qismi  sifatida shakllangan  bo‘lsa,  G‘arb  madaniyatida  u  tarixiy  jarayonlar  davomida  turli bosqichlarni bosib o‘tgan. Ushbu maqolada Sharq va G‘arbda dinning ijtimoiy hayot, siyosat, fan-texnika taraqqiyoti va ma’naviyatga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, din va  zamonaviy  jamiyat  o‘rtasidagi  o‘zaro  munosabat,  diniy  bag‘rikenglik  va sekulyarlashuv jarayonlari ham ko‘rib chiqiladi.