DIN VA AXLOQ: MA’NAVIYATNING SHAKLLANISHIDAGI ROLI - Ibragimova Dilafruz Sherali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Din  va  axloq  inson  ma’naviyatining  shakllanishida  muhim  omillardan  biri hisoblanadi.  Har  bir  jamiyatda  axloqiy  qadriyatlarning  rivojlanishi diniy  tamoyillar bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, ular inson ongini tarbiyalash, ijtimoiy hamjihatlikni ta’minlash va odob-axloq me’yorlarini shakllantirishga xizmat qiladi. Ushbu maqolada din va axloqning o‘zaro bog‘liqligi, ularning inson va jamiyat hayotidagi ahamiyati, tarixiy shaxslarning bu boradagi fikrlari hamda zamonaviy jamiyatda din va axloqning o‘rniga oid masalalar tahlil qilinadi.