O'ZBEKISTONDA QIMMATLI QOG'OZLAR STATISTIKASI - Akbarova Barno Shuxratovna; Abdusalomova Dinora (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O'zbekiston Respublikasining iqtisodiy barqarorligi va moliyaviy tizimining  rivojlanishi  qimmatli  qog'ozlar  bozorining  holatiga  bevosita  bog'liq. Mazkur  maqolada  O'zbekistondagi qimmatli  qog'ozlar  statistikasi, ularning turli xil ko'rinishlari,  aylanma  hajmi,  narxlari  va  daromadlilik  ko'rsatkichlari  o'rganilgan. Maqola  O'zbekiston  qimmatli  qog'ozlar  bozorida  mavjud  muammolar  va  ularni bartaraf etish yo'llari bilan shug'ullanadi. Tahlil natijalariga asoslanib, bozorni yanada rivojlantirishga oid takliflar ishlab chiqilgan.