MOLIYAVIY BOZORLARDA STATISTIK PROGNOZLASH - Akbarova Barno Shuxratovna; Mirzaliyev Gʻayrat Raxim oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  tashkilotning  asosiy  moliyaviy ko'rsatkichlarini prognozlash va rejalashtirish yo'llarini takomillashtirish masalalariga bag'ishlangan.Tadqiqotimizda  moliyaviy  ko'rsatkichlarni  prognozlash  va rejalashtirishning nazariy-metodologik asoslari o'rganilgan, xorijiy va mahalliy tajriba tahlil  qilingan.  Sho'rtan  neft  va  gaz  qazib  chiqarish  boshqarmasining  moliyaviy ko'rsatkichlari  chuqur  tahlil  etilgan  va  baholangan.  Korxonaning  asosiy  moliyaviy ko'rsatkichlarini  prognozlash  va  rejalashtirish  metodologiyasi  ishlab  chiqilgan. Tadqiqot  natijasida  moliyaviy  ko'rsatkichlarni  prognozlash  va  rejalashtirishni takomillashtirish  yo'nalishlari  aniqlangan.  Zamonaviy  axborot  texnologiyalari  va sun'iy  intellekt  imkoniyatlaridan  foydalangan  holda  prognozlash  va  rejalashtirish jarayonlarini avtomatlashtirish bo'yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.