BOSHLANG’ICH TA’LIM O’QUVCHILARIDA AGRESSIV HULQ ATVORNI YUZAGA KELISHINING IJTIMOIY PSIXOLOGIK DETERMINANTLARI - Rahmatullayeva Gulhayo Xikmatillo qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim o‘quvchilarida agressiv hulq-atvorning  shakllanishiga  ta’sir  etuvchi  ijtimoiy-psixologik  determinantlar  tahlil qilinadi.  O‘quvchilarning  shaxsiy  tajribasi,  oilaviy  muhit,  tengdoshlar  bilan munosabat,  ta’lim  tizimi  va  ommaviy  axborot  vositalarining  roli  ko‘rib  chiqiladi. Tadqiqot  natijalari  bolalarning  ijtimoiy  moslashuvi  va  psixologik  farovonligini ta’minlash uchun samarali profilaktik choralarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.