ҚИЗИЛЧА КАСАЛЛИГИ УМУМИЙ ТАВСИФ, ЭТИОЛОГИЯ, ЭПИДЕМИОЛОГИЯ, ПРОФИЛАКТИКА ВА ЭПИДЕМИЯГА ҚАРШИ ЧОРА-ТАДБИРЛАР - Мизробов Достон Ўктамович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Қизилча - ўткир антропоноз вирусли инфекция бўлиб, иситма, майда  доғ  кўринишидаги тошма ва тарқоқ лимфоаденопатия билан кечади.  Ушбу мақолада  қиилча  касаллигининг  умумий  тав.сифи,  уларнинг  этиологияси, эпидемиологияси, диагностика ва даволаш йўллари, шунингдек, профилактика ва  эпидемияга  қарши  чора-тадбирларни  такомиллаштириш  усуллари  баён этилади.  Мақолада  жаҳон  тажрибаси  ва  замонавий  ёндашувларга  асосланиб, юқумли  касалликларнинг  тарқалишини  камайтириш  борасидаги  асосий йўналишлар таҳлил қилинган.