ҚИЗАМИҚ КАСАЛЛИГИ УМУМИЙ ТАВСИФ, ЭТИОЛОГИЯ, ЭПИДЕМИОЛОГИЯ, ПРОФИЛАКТИКА ВА ЭПИДЕМИЯГА ҚАРШИ ЧОРА-ТАДБИРЛАР - Мизробов Достон Ўктамович (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Қизамиқ - ўткир юқумли касаллик бўлиб, умумий интоксикация, юқори нафас йўлларининг катарал яллиғланиши, танага папулёз - доғли тошмалар тошиши билан характерланади. Ушбу мақолада қизамиқ касаллигининг умумий тавсифи,  уларнинг  этиологияси,  эпидемиологияси,  диагностика  ва  даволаш йўллари,  шунингдек,  профилактика  ва  эпидемияга  қарши  чора-тадбирларни такомиллаштириш  усуллари  баён  этилади.  Мақолада  жаҳон  тажрибаси  ва замонавий  ёндашувларга  асосланиб,  юқумли  касалликларнинг  тарқалишини камайтириш борасидаги асосий йўналишлар таҳлил қилинган.