ABDULLA ORIPOVNING “YOLG‘IZLIK” SHE’RI TAHLILI - Ruxsatoy Ashurova; Nurali Murodillayev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Inson tabiatan ijtimoiy mavjudot bo‘lib, uning hayotida o‘zaro muloqot va munosabatlar muhim rol o‘ynaydi. Ammo ba’zan inson yolg‘izlikni ham his qiladi, bu esa uning ruhiy kechinmalari va hayotiy qarashlariga ta’sir o‘tkazadi. Yuqoridagi she’r ana shu ikki qutb – yolg‘izlik va do‘stlik mavzusini falsafiy jihatdan yoritadi. Ushbu maqolada she’r tahlili asosida inson hayotidagi ushbu muhim tushunchalarni kengroq muhokama qilamiz.