ABDULLA ORIPOV IJODIDA FALSAFIY QARASHLAR (“QADR” SHE’RI MISOLIDA) - Dilnora Muhiddinova; Nurali Murodillayev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Har bir inson hayotining eng muhim jihatlaridan biri – vaqtning, imkoniyatning, mavjud hayot sharoitining qadriga yetishdir. Abdulla Oripovning “Qadr” she’ri ham aynan shu g‘oyani chuqur falsafiy mushohada orqali ochib beradi. Shoir o‘tkinchi hayotning shiddat bilan kechib borishini, inson qadrining vaqt o‘tishi bilan qanday o‘zgarishini mahorat bilan tasvirlaydi. Bu maqolada she’rning asosiy mazmuni, undagi falsafiy g‘oya, badiiy vositalar va she’riy tuzilma haqida kengroq so‘z yuritamiz.