YENGIL AVTOMOBILLAR DETALLARIGA TEXNIK XIZMAT KO‘RSATISH VA TA’MIRLASH TEXNOLOGIYASI - Jo‘rayev Jasurbek Doniyorbek o‘g‘li; A.X.Patidinov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish.Avtomobillarga to‘la ravishda (kompleks) xizmat ko‘rsatuvchi korxonalarda quyidagi ishlab chiqarish uchastkalari tashkil etiladi: - avtomobillarni yuvish va quritish; - avtomobillarni TXKga qabul qilish va ularni egasiga topshirish; - maxsus diagnostika uchastkasi; - texnik xizmat ko‘rsatish postlari; - ta’mirlash va agregatlarni almashtirish postlari: - kuzov elementlarini (eshiklari, qanotlari, bamperlari va h.k.) ta’mirlovchi postlar; - agregatlar va detallarni ta’mirlovchi ustaxonalar; - g‘ildiraklar va shinalarga xizmat ko‘rsatuvchi ustaxonalar; - akkumulyatorlarni ta’mirlovchi va zaryadlovchi ustaxonalar; - elektr jihozlariga xizmat ko‘rsatuvchi ustaxonalar; - dvigatelning tahminot tizimi priborlari (karbyurator, injektor, benzonasos va h.k.) ga xizmat ko‘rsatuvchi ustaxonalar; - kuzovni ta’mirlash kompleksi (tunukasozlik, payvandlash, armatura, bo‘yashga tayyorlash, bo‘yash va quritish).