OILADA DEZADAPTATSIYA JARAYONLARINING YOSH KELINLAR PSIXOLOGIK FAROVONLIGIGA TA’SIRINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - G‘afforova Dilfuza Jo‘rayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada yosh kelinlarning yangi oila muhitiga moslashuv jarayonida yuzaga keladigan dezadaptatsiya holatlarining ijtimoiy-psixologik xususiyatlari tahlil qilingan. Dezadaptatsiya jarayonlarining sabablari, uning yosh kelinlarning psixologik faravonligiga ta’siri va bu holatni yengish usullari tadqiq etilgan. Oiladagi munosabatlar tizimi, kelinning emotsional holati va ijtimoiy qo‘llab- quvvatlash omillari tahlil qilingan. Shuningdek, yosh kelinlarning moslashuvini yengillashtirish uchun psixologik yordam va ijtimoiy adaptatsiya usullari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.