INKLYUZIV TA’LIMNING TAMOYILLARI VA UNGA BO’LGAN EHTIYOJLAR, UNING SABABLARI, BOSQICHLARI. - Norbo'tayeva Anora Olimjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning asosiy tamoyillari, unga bo‘lgan ehtiyoj va uning sabablariga to‘xtalib o‘tiladi. Inklyuziv ta’lim – imkoniyati cheklangan bolalar va boshqa barcha o‘quvchilar uchun teng imkoniyat yaratishga qaratilgan ta’lim tizimi bo‘lib, maqolada uning turli bosqichlari va amalga oshirish usullari yoritiladi. Shuningdek, inklyuziv ta’limning jamiyat va ta’lim tizimi rivojlanishidagi ahamiyati ham tahlil qilinadi.