SIL, ENDOKRIN KASALLIKLARI HAQIDA TUSHUNCHA. - Ravshanboyeva Madina Bahodir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Annotatsiya:Ushbu maqolada endokrin tizimi va uning kasalliklari, xususan, sil bezi kasalliklari haqida keng qamrovli tushuncha beriladi. Endokrin tizimining strukturalari, gormonlar ishlab chiqarish va ularning organizmdagi turli jarayonlarni boshqarishdagi roli batafsil ko‘rib chiqiladi. Sil bezi gormonlari, nodullari va saraton kabi asosiy patologik holatlar haqida tahlillar keltirilgan. Shuningdek, endokrin kasalliklarni tashxislash va davolash usullari, zamonaviy innovatsiyalar, profilaktika, genetik omillar va hayot tarzining ahamiyati muhokama qilinadi. Ushbu maqola endokrinologiya sohasidagi tadqiqotlarga qiziqqan o‘quvchilar va sog‘lom hayot tarzi bilan shug‘ullanuvchilar uchun foydali ma’lumotlar taqdim etadi.