OGʻIR XASTALIKLARI BOʻLGAN BOLALAR. - Joʻrayeva Sohiba; Mahmudjonova Mohlaroyim (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada ogʻir xastalikka chalingan bolalar turlari, ularning oʻziga xos xususiyatlari toʻgʻrisida soʻz yuritiladi. Ogʻir kasallikka chalingan bolalar va ularning ijtimoiy, psixologik hamda tibbiy ehtiyojlarini yoritadi. Maqolada, shuningdek, jamiyatda bolalarga nisbatan qabul qilinadigan qarashlarni, ularning huquqlarini ta’minlash, ular uchun sogʻlom hayot sharoitlari yaratish va individual ta’limga jalb etish borasida batafsil ma’lumot beriladi.