BOLALARNI DAVLAT MAKTABGACHA TAʼLIM MUASSASALARIGA QABUL QILISH TARTIBI - Sh.Malikov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Bolalarni davlat maktabgacha ta’lim tashkilotlariga qabul qilish bo‘yicha davlat xizmatlari ko‘rsatish Vazirlar Mahkamasining 2018-yil 28-martdagi 244-son qaroriga asosan tartibga solinadi. Bunda xizmatdan foydalanuvchi jismoniy shaxslar yani ota- onalar, ularning oʻrnini bosuvchi shaxslar (farzandlikka oluvchilar, vasiylar va homiylar), bolalarning yaqin qarindoshlari (bobosi, buvisi, voyaga yetgan akasi yoki opasi) yoki uchinchi shaxslar yoʻllanmalar olish uchun davlat xizmatlari markazlariga oʻzlari kelib murojaat qiladi yoki yagona interaktiv davlat xizmatlari portali (my.gov.uz) da roʻyxatdan oʻtadi. Davlat xizmatidan kompleks tarzda foydalanish uchun FHDY organiga tugʻilishni qayd etish bilan bir vaqtda murojaat qilishlari ham mumkin. Ariza beruvchi soʻrovnoma toʻldirilib, avtomatik ravishda maktabgacha taʼlimni boshqarish axborot tizimiga yuboriladi va tegishli tashkilot va guruhda boʻsh oʻrin boʻlganda – yoʻllanma shakllantiriladi, boʻsh oʻrin boʻlmaganda – soʻrovnoma tegishlicha umumiy yoki imtiyozli roʻyxatga kiritiladi hamda xabarnoma shakllantiriladi.