INKLYUZIV TAʼLIMNING TAMOYILLARI VA UNGA BOʻLGAN EHTIYOJLAR, UNING SABABLARI BOSQICHLARI - Axrorova Ruxshona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning tamoyillari, unga bo‘lgan ehtiyoj va uning asosiy sabablari hamda bosqichlari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Inklyuziv ta’lim barcha bolalar uchun teng ta’lim imkoniyatlarini yaratishga qaratilgan bo‘lib, bu jarayonning asosiy omillari, pedagogik yondashuvlari va jamiyatdagi ahamiyati yoritib beriladi. Shuningdek, inklyuziv ta’lim tizimining joriy etilish bosqichlari, duch kelinadigan muammolar va ularni bartaraf etish strategiyalari muhokama qilinadi. Dunyo tajribasi asosida inklyuziv ta’limni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ham keltirilgan.