AYOLLARDA KOLPIT KASALLIGINING MORFOFUNKTSIONAL XUSUSIYATLARI - Temirova Dilnoza Olimjonovna; Jumaeva Dilnoza Rustamovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Kolpit (vaginit) - bu yallig’lanish jarayoni, shartli patogen mikroflora (stafilokokk, streptokokk, proteus, E. coli, gemofil tayoqchasi, shuningdek zamburug’lar) tomonidan qin infektsiyasi (shilliq qavat ta’sir qiladi) tufayli yuqumli va yallig’lanish kasalligi.). Bu ko’pincha tug’ish yoshidagi ayollarda uchraydi, lekin u qarilikda ham, bolalikda ham bo’lishi mumkin