BACHADON MIOMASI BO’LGAN BEMORLARNI AMBULATORIYA SHAROITIDA OLIB BORISH TAMOYILLARI - Jumaeva D. R. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Hozirgi vaqtda ushbu keng tarqalgan ginekologik nozologiyani organlarni saqlavchi davolash - ustuvor hisoblanadi. Reproduktiv funktsiyasini bajarmagan, bachadon miomasi bo’lgan yosh ayollar hozirda alohida e’tiborga loyiqdir. Boshqa tomondan, menopauzaga yaqinlashayotgan bemorlarda unga erishishda, jarrohlik yondashuvidan qochishda muhim vazifa oqilona, patogenetik asosli dori-darmonlarni davolash bo’lishi mumkin. Progesteron retseptorlari modulyatorlarining ta’sirini amalga oshirish klinik jihatdan miyomatoz tugunlar hajmining pasayishi, ulardagi qon oqimining sezilarli pasayishi, amenore va anemiyani bartaraf etishda ifodalanadi.