OCHİQ HAVODA TA’LİMNİNG BOLA RİVOJLANİSHİGA TA’SİRİ: (İJODKORLİK, AQLİY SALOMATLİK VA AKADEMİK SAMARADORLİKNİ OSHİRİSH) - Nabiyeva Shaxlo Komiljon qizi; Mamatoxunova Rayhona Urinboy qizi; Ravshanbekova Shahloxon Bahodir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada ochiq havoda ta’lim olish bolalarning ijodkorlik salohiyati va yangi narsalarni kashf qilish qobilyatini rivojlantirishda muhim bo’lgan omillarni yoritib bergan holda, ularni tabiat bilan ishlash va yangi g’oyalarni shakllantirish borasida so’z boradi. Olib borilgan tadqiqotlarga ko’ra, tabiat qo’ynida bolalar bilan shug’ullanish ularni stressga sabab bo’luvchi tashqi omillardan uzoqlashtiradi va bolalarning psixologik salomatligiga yaxshi ta’sir o’tkazadi. Shuningdek, bu yondashuv o’quvchilarning nafaqat hozirgi hayot tarzi, balki kelajagi uchun ham foydali bo’lib, ochiq havoda mashg’ulotlar olib borish bolalarni o’qishga bo’lgan ishtiyoqini va uning samadorligini oshiradi. Bu turdagi amaliy mashg’ulotlar bolalarda ekologik mas’uliyat va atrof-muhitga bo’lgan hurmat hissini oshiradi. Ushbu maqolada ochiq havoda ta’limning foydali jihatlari ilmiy manbalarga asoslanib tahlil qilinadi.