SIMMENTAL ZOTI SIGIRLARINING YELINI SHAKLI VA SIFATINI O‘RGANISH - Mamatov Xurshid Abdirafievich; .Kaljanbaev Sagindik Paraxat uglı; Ubaydullaeva Gozzal Qalqoraz qızı (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Bu maqolada simmental zoti sigirlarining yelini shakli va sifatini o‘rganish haqqida malumot berilgan. Asosiy texnologik belgilari hayvonlarning tirik vazni, konstitutsiyasining mustahkamligi, mashina sog‘imiga moslashganligi, mahsuldorligi, kasalliklarga chidamliligi, oyoqlari va tuyoqlarining mustahkamligi, serpushtligi, fe’l-atvori va boshqalar kiradi.