HUJAYRA BIOLOGIYASI - Xudayberganova Gullola Shuxrat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Hujayra biologiyasi — bu hayotning asosiy birligi bo’lgan hujayralarni o’rganadigan biologiyaning bir bo’limidir. Hujayra biologiyasi, hujayralarning tuzilishi, funksiyalari, rivojlanishi va ularning o’zaro aloqalari kabi ko’plab jihatlarni o’z ichiga oladi. Hujayra biologiyasining asosiy maqsadi hujayralarning qanday ishlashini, qanday qilib bir-biri bilan aloqada bo’lishini va qanday qilib organizmning umumiy faoliyatini ta’minlashini tushunishdir.