INKLYUZIV TA’LIM: TAMOYILLARI VA UNGA BO‘LGAN EHTIYOJ - Uralova Feruza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Hozirgi kunda inklyuziv ta’lim jamiyatning barcha qatlamlariga teng imkoniyat yaratish va har bir insonning ta’lim olish huquqini ta’minlash yo‘lida muhim tamoyil hisoblanadi. Inklyuziv ta’lim nogironligi yoki boshqa ehtiyojlari bor bolalar uchun maxsus sharoitlar yaratish bilan birga, ularni jamiyatning to‘laqonli a’zosi sifatida tarbiyalashni ham o‘z oldiga maqsad qilib qo‘yadi. Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning asosiy tamoyillari, unga bo‘lgan ehtiyoj, uning sabab va bosqichlari haqida so‘z yuritiladi.