UZLUKSIZ TAʼLIM TIZIMIDA INKLYUZIV TAʼLIMNING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK BOSQICHLARI - Qarhramonova Sevinch; Djurayeva Sohiba (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish Oʻzbekiston Respublikasida taʼlim tizimini rivojlantirishda inklyuziv taʼlim muhim yoʻnalishlardan biri hisoblanadi. Inklyuziv taʼlim imkoniyati cheklangan bolalarning jamiyatga integratsiyalashuvini taʼminlash, ularning huquq va imkoniyatlarini tenglashtirish hamda shaxsiy salohiyatini toʻliq namoyon etishiga imkon yaratadi. Uzluksiz taʼlim tizimida inklyuziv taʼlim bosqichma-bosqich amalga oshirilishi lozim. Ushbu maqolada inklyuziv taʼlim jarayonining pedagogik va psixologik bosqichlari yoritilib, ularning har biri oʻziga xos yondashuvlar asosida tahlil qilinadi.